מומחים לחיים
טיפים, כלים והדרכות לכל תחומי החיים
מה עושים עם הדחף הזה לסוכרים ופחמימות?
ימים לא פשוטים עוברים על כולנו- מתח, חרדה, פחד, עומס רגשי גדול. גם הרגועים מביננו חווים סוג כזה של רגשות. בתקופה הזאת שהמתח והחרדה עולים אצל כולנו, עולה גם החשק לפחמימות וסוכרים. מרגישים את זה? תשוקה של הגוף למזונות "ממכרים" מזונות שהמוח ההישרדותי שלנו דוחף לשם כדי "להרגיע" אותנו.
אבל...
המזונות הללו, לא באמת מרגיעים אותנו...
אולי מיד באותו רגע שנאכל סוכר או פחמימה נרגיש הקלה רגעית אבל בטווח הארוך, נכנס לתוך מעגל שנרצה עוד ועוד סוכר ופחמימה, נמשיך לחוש מתח, חרדה, תסכול ואז באמת כל הבדיחות ששום דבר לא יעלה עלינו יהפכו למציאות שבסופה נשמין.
נראה שמצב הלחץ שבו אנחנו נמצאים הולך להימשך תקופה ולכן ממש כדאי לנו לשמור על עצמינו ועל הבריאות שלנו עכשיו! לא לחכות שהמצב ייגמר כי אם נחכה ההשלכות יכולות להיות הרבה יותר מורכבות לטיפול.
אז למה זה קורה?
כדאי שנבין שאכילה רגשית היא אכילה לא מודעת- לא בגלל רעב. היא אכילה שמגיעה מכל הרגשות המפחידים שאנחנו חווים ואנחנו מחפשים פורקן בצורת נחמה באוכל.
כאשר אנו חווים רגשות של פחד, תסכול, חרדהç רמת הסטרטס בגוף עולה, אנו חשים מכווצים ותחושה של אי שקט משתלטת עלינו ç ישנה תחושה של חייבים לאכול ממש עכשיו, ואז מגיע חשק בצורת "בא לי" בעיקר "בא לנו " פחמימות וסוכרים
אז מה עושים?
שלושה טיפים פשוטים וזמינים שגורמים לנו לנתק את האוטומט בבחירות שלנו.
האחריות הינה של המבקר בלבד, והמועצה אינה אחראית בכל צורה שהיא לטיב ו/או לתוכן האתר והאמור באתר הינו בגדר המלצה בלבד
עיצוב: Ronnie Baruch | תכנות: tq.soft