החודש, במעמד מפקד מחוז ש"י, ניצב משה פינצ'י, מפקדי מרחב יהודה ותחנת מעלה אדומים, סמח"ט 417 ומג"ד 47 בצה"ל, וראש המועצה אריה כהן, הושקה סירת חילוץ חדשה וייעודית ליחידת החילוץ "מגילות ים המלח". הסירה, שנרכשה על ידי משטרת ישראל, תסייע באופן משמעותי בצמצום הסיכונים הרבים הכרוכים ברחצה בים המלח.
הסירה החדשה מצוידת באמצעי סריקה מתקדמים, מיכלי דלק מוגדלים וגוף עמיד במיוחד למליחות הגבוהה של הים. היא תשמש את צוות המתנדבים הימי של היחידה במבצעי חילוץ והצלת חיים, ומטרתה להעניק מענה מקצועי ויעיל למצבי חירום.
בממוצע, צוות המתנדבים ב"יחידת החילוץ מגילות ים המלח" מגיב לכ-10 חילוצים ימיים בשנה, כשהרוב המכריע של האירועים נגרם כתוצאה מנסחפות רוחצים לעומק הים בשל זרמים ורוחות בלתי צפויים. אמנם בשל ציפת היתר בים המלח אין סיכון מיידי לטביעה, אך המליחות הגבוהה של המים (34.5%) מהווה סיכון ייחודי לרוחצים. כוויות מלח בעיניים, התמצאות לקויה, נסחפות למרחקים ושאיפת מים עלולים לגרום לדלקת ריאות כימית.
מנתוני השנים האחרונות עולה כי כרבע מהמקרים של טביעה בחופי ישראל התרחשו בים המלח. עד להגעת הסירה החדשה, השתמש צוות החילוץ בסירת גומי עם מנוע חשמלי, שהייתה בעלת יכולות מוגבלות, במיוחד בהיבטי סריקה. כיום, צוות המתנדבים מתאמן ומשפר את יכולות השיט בסירה החדשה, תוך כדי לימוד ההתמודדות עם התנאים הייחודיים של ים המלח.
הסירה החדשה מסמלת צעד חשוב בשיפור הבטיחות וההיערכות לחילוצים בים המלח, ומדגישה את המחויבות להצלת חיים באזור ייחודי זה.
קרדיט צילום: דוברות המשטרה
ממשיכים ללמוד, לחדש ולהתקדם – סדנת קידום עסקים במגילות
בשבוע שעבר התקיימה סדנת קידום עסקים ייחודית לתושבי המועצה, אשר עסקה בנושא אוטומציה שיווקית בשילוב כלים מבוססי בינה מלאכותית (AI). הסדנה, שהועברה על ידי חיה בן דור, יועצת עסקית עצמאית ומנוסה, הציגה בצורה מרתקת ופרקטית כלים חיוניים להצלחת עסקים בעידן הדיגיטלי.
במהלך המפגש, נדונו מספר נושאים מרכזיים בהם: פיתוח אסטרטגיה שיווקית מותאמת אישית, ניהול מסע לקוח – כיצד להבין ולמקסם את חוויית הלקוח, כלים שיווקיים ב-WhatsApp Business, לניהול תקשורת יעילה ומקצועית, שילוב כלי AI ואוטומציה – לחיסכון בזמן וייעול תהליכים.
המשתתפים יצאו מהמפגש מצוידים בתובנות וכלים מעשיים, שיכולים להחיל מיידית על עסקיהם, לצד השראה להמשיך לחדש ולהתפתח בתחום השיווק הדיגיטלי.
נמשיך להציע יוזמות והכשרות נוספות שיסייעו לעסקים במועצה לצמוח ולהצליח.
החודש התקיים מסע מרגש לזכרו של סא"ל תומר גרינברג, מג"ד 13 גולני, שנפל במהלך שירותו. במסע השתתפו 51 ג'יפים, 8 סמוראים, 38 רייזרים, 7 טרקטורונים, 20 אופנועים ו-19 ג'יפים אוספים. כל זאת, לאחר שלושה חודשים של הכנות אינטנסיביות.
הארגון הלוגיסטי של אירוע בסדר גודל כזה הוא אתגר עצום, והמשימה לנהל את כל כלי הרכב הללו על הציר היא לא משימה קלה. אך תומר תמיד היה דמות מאתגרת, והוא ממשיך לאתגר אותנו גם לאחר מותו. כפי שציין זיו, אחיו של תומר, "תומר תמיד דחף קדימה, גם עכשיו הוא מאתגר אותנו מלמעלה".
המסע לזכרו של תומר היה, ללא ספק, האירוע הכי מאתגר שהפקתי עד כה. במקביל, היה זה גם האירוע שהרגשתי בו את הרגש וההצלחה הרבה ביותר.
ראשי רשויות ביהודה ושומרון, ובהם ראש המועצה אריה כהן, נפגשו במועצת יש״ע עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ לדיון בנושאים כלכליים ותקציביים הנוגעים לאזור. במהלך הפגישה העלו ראשי הרשויות סוגיות הקשורות לפיתוח תשתיות, חיזוק היישובים, והקצאת משאבים לטובת שיפור השירותים לתושבים. שר האוצר הדגיש את מחויבותו לקידום ההתיישבות ואת הצורך בגיבוש פתרונות כלכליים שיסייעו לפיתוח האזור, תוך התחשבות באתגרים הייחודיים של הרשויות המקומיות.
ראש המועצה, אריה כהן, נפגש עם הנהלת קק״ל לסיור מיוחד באזור אבנת, מול נופי ים המלח. במהלך הסיור הוצגו למשתתפים מאפייני האזור, אתגרי הפיתוח והאפשרויות לשימור ולטיפוח הסביבה. אנשי קק״ל הסבירו על הפעולות הנעשות לחיזוק ההתיישבות ולשיקום הקרקע, תוך התחשבות בערכי טבע ייחודיים. הפגישה נחתמה בארוחת צהרים משותפת, שאפשרה המשך דיון פורה וחיזוק שיתופי הפעולה לקידום האזור.
בפגישה נדונו סמכויות של המשטרה בנושאי סביבה, ונקבע כי יש לקבל מיועמ”ש מחוז ש"י את רשימת חוקי הסביבה הרלוונטיים והשלמות נדרשות, ולאחר מכן תתקיים פגישת המשך. כמו כן, הוחלט על המשך קידום יוזמת הצבת מרסקות גזם בחלקות פלסטיניות.
בנוסף, נידון הצורך בהפסקת החרמת משאיות פסולת אלקטרונית, כאשר הובהר כי יש לבקש את חוות הדעת של יועמ”ש איו”ש לעיון וכן, עלה הצורך במענה למפגעים סביבתיים שמקורם בשטחי ולשם כך תקודם פגישה עם מנהלת ההתיישבות במנהא”ז. הרשות
לבסוף, נדונה שאלת אחריותה של מדינת ישראל על פסולת מוניציפלית פלסטינית שאינה נאספת או מטופלת, נושא שנמצא כעת בדיוני הוועדה לזיהום חוצה גבולות. כלל הנושאים ימשיכו להיבחן בשיתוף פעולה בין הגורמים הרלוונטיים.
בפגישה שנערכה במשרד נגב גליל השתתפו נציגי המועצה, הרשות לתכנון ופיתוח הכפר, אגף התכנון ואגף ההתיישבות הצעירה, ועסקה ביישור קו וקידום הסדרת שטחי החקלאות במועצה האזורית מגילות. עלה הקושי בקבלת תמיכות ממשלתיות בשל העובדה שהשטחים החקלאיים אינם מוסדרים באופן מובהק מבחינה קניינית וחוזית. המשתתפים הביעו רצון לפעול להסדרת הקרקעות דרך רמ”י, וכן לקדם הרחבת השטחים החקלאיים במועצה, בין אם באמצעות הוספת נחלות ובין אם בהקצאת קרקע לעיבוד יעיל. במהלך הדיון הוצג חומר עדכני ומסודר יותר משהוגש בעבר.
בהמשך לפגישה, הובהר כי לפי החלטות רמ”י ובהתאם להתכתבות קודמת, לא ניתן כרגע לדון בהגדלת מספר או שטח הנחלות. כמו כן, צוין כי קיים פער בין מספר הנחלות המגיעות למועצה לבין הנתונים שהציגה, ולכן נדרשת הבהרה בנושא. לאחר בחינת סוגיית הנחלות, ניתן יהיה לבחון הקצאת קרקע לעיבוד יעיל. חביב כץ, מנהלת תחום החקלאות במועצה, התחייב להעביר את כל החומר הרלוונטי בהקדם, דוד אלחייני, ראש מועצת בקעת הירדן יעביר את החלטת הממשלה על הפרוגרמה במגילות ובבקעה, וייערך גם מיפוי דיגיטלי של הנתונים.
ראשי רשויות, ובהם ראש מועצת מגילות, אריה כהן, קיימו סיור בעוטף עזה בעקבות מאורעות השבעה באוקטובר, במטרה לעמוד מקרוב על אתגרי השטח ולחזק את הרשויות המקומיות שנפגעו. במהלך הסיור הם נפגשו עם תושבים, ראשי קהילות ונציגי כוחות הביטחון, קיבלו סקירה על האירועים וההתמודדות מאז התקיפה, ודנו בצרכים הדחופים לשיקום היישובים ולתמיכה בתושבים. הביקור נועד להביע סולידריות, ללמוד מהשטח ולבחון דרכים לשיתוף פעולה בין הרשויות לחיזוק הביטחון והשיקום באזור.
בפגישה שנערכה בהשתתפות משטרת ישראל, המת”ק, כבאות והצלה ונציגי המועצה, נדונו סוגיות בטיחות, אכיפה ומשילות בתחומי המועצה. נציגי הכבאות הציגו את הצורך בהשלמת אישורי בטיחות לאתרי הגלמפינג והאירוח באזור, וכן את חוסר הכשירות של יחידת המתנדבים באבנת, מה שמוביל לעיכוב משמעותי בזמני התגובה לאירועי שריפות. הומלץ על הכשרת צוותי כוננות נוספים והעברת טרקטורון כיבוי לאזור אסטרטגי יותר.
נציגי המשטרה עדכנו על פעולות האכיפה באזור, כולל התמודדות עם צומת אלמוג, אוהלים לא חוקיים ושדרת הכדים, לצד אירועים נקודתיים של שוטטות גמלים המטופלים מיידית. בנוסף, שופרה הפריסה במקרי שטפונות, ונבחנת האפשרות להציב שילוט דיגיטלי להתרעה על מצב הכבישים.
במת”ק עדכנו כי נושא המשאיות עדיין תקוע אצל היועמ”ש, וכי מתבצע תחקיר בעקבות אירוע ביטחוני במבואות יריחו. כמו כן, נבדקות אפשרויות אכיפה לאתרים מזהמים ביריחו, ונדרש תיאום ביטחוני לאכיפת עבירות איכות הסביבה.
נציגי המועצה ובניהם אריה כהן ראש המועצה, הדגישו את החשיבות של נוכחות משטרתית בצירים ובאבטחת אוטובוסים, הצורך בהגברת האכיפה נגד שוטטות גמלים והמשך מאמצים להרחבת יכולות הכיבוי, כולל רכישת גרור כיבוי נוסף. כמו כן, צוין הצורך ביצירת פתרונות משפטיים לאכיפת עבירות משאיות דרך המנהל האזרחי.
הוחלט כי בפגישה הבאה ייבחן מחדש נושא סמכויות האכיפה של המנהל האזרחי לגבי משאיות, ופגישת מעקב תתקיים בתוך 4-6 שבועות.
האחריות הינה של המבקר בלבד, והמועצה אינה אחראית בכל צורה שהיא לטיב ו/או לתוכן האתר והאמור באתר הינו בגדר המלצה בלבד
עיצוב: Ronnie Baruch | תכנות: tq.soft