החודש התקיים מפגש בנוכחותם של מנהלי מערכות החינוך החברתי ביישובים יחד עם מנהלת יחידת הנוער במועצה מורן אברשימי. במהלך המפגש, הוצגה תוכנית חצי שנתית לפעילות נוער אזורית עד חודש אוגוסט 2024, פעילות אזורית קרובה (סיור לנוער בכיכר החטופים בת"א, טורנירים לנוער ועוד), חידוש פורום מדריכי הנוער לפעילות רציפה, שנעצרה בשל המצב.במפגש סוכם גם על קיום מפגשים נוספים לאורך השנה לצורך הרחבת שיתופי הפעולה וחשיבה משותפת על פעילויות הנוער השונות וכן עיסוק בנושאים בוערים.
כמו בכל שנה, יחידת הנוער והתוכנית לביטחון קהילתי העניקו ציוד לשימוש בפעילויות מניעה ומוגנות לבני הנוער.
חלוקת הערכות התקיימה על ידי מנהלת יחידת הנוער והיא כללה: משחקי קלפים, קופסא וסיר להכנת פויקה.
מקווים שציוד זה יעשיר ויתרום לביצוע מגוון של פעילויות במסגרת פעילות הנוער היישובי.
במסגרת סבב הפעילויות היישוביות ליצירת חוסן ופעילות גיבוש לבני הנוער מטעם יחידת הנוער והתוכנית לביטחון קהילתי, החודש התקיימה פעילות "יוצאים למגרש" במצפה שלם עבור כיתות ז'-יב'.
את הפעילות הובילו מורן אברשימי מנהלת יחידת הנוער ושוהם מדריכת הקבוצה ביישוב. הפעילות כללה טורנירים של שולחנות משחק, משחק קהות מותח במיוחד, פיתות בטאבון ותה חם.
האווירה הייתה טובה ובני הנוער שיתפו פעולה.
"השבוע הירוק" הסתיים החודש בתחרות דגלים מיוחדת בסימן שמירה על ים המלח.
הנוער של מגילות התכנסו בכל מועדוני הנוער ביישובים והכינו סיסמאות ולוגואים בהתאם לנושא הנבחר.
הזוכים קיבלו פעילות גרפיטי לעיצוב וציור על קיר במועדון הנוער האזורי. בתחרות כל קבוצת נוער בכיתות ז'-יב', מכל יישוב, עיצבו דגל עם סיסמא לשמירה על ים המלח שכלל לוגו ואיור במסגרת פעילויות גרפיטי שהתקיימו ביישובים לאורך החודש האחרון. לאחר שכל הדגלים הגיעו למועצה, התבקשו מספר עובדי מועצה (שלא גרים במגילות) להשתתף בהצבעה ולדרג כל דגל.
במקום הראשון זכו נוער ורד יריחו עם 50 נקודות, במקום השני זכו נוער אלמוג עם 31 נקודות, ובמקום השלישי זכו נוער קלי"ה עם 30 נקודות.
כבוד גדול לכל היישובים על השתתפות בתחרות לשמירה על ים המלח!
ערב "הגדלה" לצוות ההדרכה- נפגשנו צוות הדרכה לערב מגבש ומעצים, של בירור תפקיד ההדרכה, ובכללי כאנשים, איך אפשר לשאוף להיות אנשים כמה שיותר טובים.
מבצע ג'וחא- מבצע לזכרו של החייל יוחאי. במבצע אספנו קולה ובמבה מתושבי הישוב, וחילקנו לחיילים!
סדנת נגרות לסניף -תודה גדולה למועצה על מימון הסדנה המדהימה! הוספנו פינת זולה ונדנדה מהממת לסניף שלנו!.
יום גוש קטיף- את יום גוש קטיף בסניף ציינו בשיחה של סבא של משפחת וייס, שגורש מגוש קטיף, ומשם המשכנו לפעולות שבטיות.
יום סניפי בסימן החטופים!- עקב הדחייה של המסע, ערכנו יום מדהים! בסימן החטופים, בו התפללנו והעמקנו על המצב בארץ בתקווה לשובם!
עוד התקיימו החודש- סדר ט״ו בשבט בסימן ערב מגשים, מסע ט״ו בשבט, בניית פרגולה, פעולות בשגרה, סגירת הקומונרית לשנה הבאה, ערב צוות לבנים ולבנות
איזה חודש עמוס וממלא!
ההתרגשות באוויר לקראת פורים והחודש המטורף!!
בתקופה לא פשוטה זו, העמקנו את בניית ערך ההכנה לחירום בתחום החינוך. במסגרת הכשרות לצוותי החירום היישוביים, התקיימה הכשרה ייעודית לצוותי החירום בתחום החינוך, או בקיצור ל"צח"י חינוך" המורכב מצוותי חינוך בעלי תפקידים וממתנדבים נוספים.
ההכשרה התמקדה באירועים היכולים להתרחש ביישובים עצמם (שלא נצטרך להשתמש ביידע) וכיצד אנו עובדים ונותנים מענה באופן המהיר והמיטבי במצבים כאלו, תוך שיתוף פעולה והיכרות את הפעולות השונות ואת גורמי הסיוע הזמינים בעת כזו.
את ההכשרה העבירה סא"ל במיל' אור אוחיון מטעם הקואליציה לטראומה ובהכוונה ממוקדת ומותאמת ליישובי המועצה ולאופן העבודה בשגרה.
תודה לכל מי שלקח חלק וימשיך איתנו למפגש הבא.
זכינו לארח ביקור ייחודי וראשון מסוגו במועצה. שני אגפים במשרד החינוך בחרו לקיים אצלנו יום הכשרה של צוות ארצי עם מיקוד מקומי וללמוד, בין היתר, על מודלי עבודה חינוכיים הנהוגים בבית ספר מגילות. הושם דגש על אופיו הייחודי של בית ספר מגילות המאחד קהילות שונות ומצליח לתת מענה למגוון התלמידים המגיעים אליו מכל יישובי המועצה וכן ניתן מיקוד על קליטת התלמידים המפונים בתקופה זו, על מסירות צוות בית הספר וההשקעה בתלמידי מגילות וגם בתלמידי המפונים כשווים לתלמידי בית הספר.
ביום זה השתתפו כ40 מפקחים ומדריכים ממשרד החינוך, מפקחת המחוז הגב' עמליה ליידרמן, את היום הובילה הגב' דורית אלישר, מפקחת בית הספר משטעם משרד החינוך והשתתפה הגב' רחל אלניר, מנהלת אגף תנופ"ה במשרד החינוך וצוותה.
הזדמנות גדולה להיכרות של אנשי מטה ופיקוח במשרד החינוך את אזור מגילות ואת העשייה החינוכית הייחודית בו.
פעמיים בשנה אנו נפגשים בפגישות ממוקדות לתכניות עבודה משותפות רשות ויישוב. אנו מהדקים את שיתופי הפעולה בצרכי החינוך בהתאמה לכל יישוב ותחת הפעילות המועצתית הרחבה. מתקיימות פגישות בנקודת הזמן סביב תכניות העבודה לשנת התקציב, השנה סביב תחילת 2024 ויתקיימו גם בסוף שנת הלימודים. קיימנו פגישות לתחום הגיל הרך ולתחום החינוך החברתי בכל יישוב, עם מנהלת מחלקת החינוך ומנהלת יחידת הגיל הרך או יחידת הנוער בהתאמה יחד עם מנהל הקהילה ומנהלת החינוך לגיל הרך ומנהלת החינוך החברתי בהתאמה.
אנו פועלים לביסוס חוסן קהילתי ודאגה לזולת. כחלק מתוכניות המניעה, הצטרפנו החודש לתוכנית ארצית - התכנית הלאומית למניעת אובדנות. קיימנו מפגש ראשון של הצגת התוכנית על ידי גורמי משרד הבריאות לבעלי תפקידים רלוונטיים במועצה והתאמתה למבנה המועצה שלנו. השלבים הבאים יהיו חשיפת התוכנית לקהילות ובכך להדגיש את האפשרות להיעזר בגורמי איתור וסיוע.
כחלק משגרת העבודה השנתית, קיימנו מפגש שנתי יחד עם מנהלי הקהילות ומנהלות החינוך לגיל הרך מהיישובים.
במפגש פרטנו את תקציבי החינוך, את תוכנית העשרה השנתית ואת תוכנית 2024 להכשרות והעשרה בגנים ובמעונות.
החודש התקיים מפגש של צוות הפיקוח על המעונות ממשרד החינוך, המפקחת יעל משיח והיועצת עדה, ומנהלת יחידת הגיל הרך אלמוג אסרף עם מנהלות החינוך לגיל הרך מהיישובים. המפגש הינו ראשון השנה כחלק מסדרת מפגשים מקצועיים. המפגש עסק בעיקרו בהיכרות והבנה של הנהלים החדשים בעקבות המעבר ממשרד העבודה למשרד החינוך וכן סיירה המפקחת במעונות עם מנהלת יחידת הגיל הרך.
כחלק מ"מרכז ההורות הצומחת" שהחל לפעול בשנה שעברה במועצה, כגון ההרצאות של "עינת נתן" ו"מורן מוסט", אנו ממשיכים את הפעילות גם בשנה זו. החודש התקיימה הרצאה בזום להורים לגילאי 4-9 בנושא "חינוך למיניות בריאה -חינוך מיני (גם) בבית" על ידי סהר גל, אשת חינוך, חוקרת ומרצה בכירה לחינוך מיני, ממנהלות קהילת הפייסבוק "חינוך למיניות חיובית". בהרצאה ניתנו כלים ופרקטיקה, שפע של דוגמאות וסיפורים וחומר למחשבה, איך לנהל שיח את מיניות מיטיבה ותואמת גיל וניתנו דרכי התמודדות אם אירועים ספונטניים.
נודה על קבלת משוב ממי שהשתתף , בלחיצה כאן
בכמה מילים על מרכז הורות צומחת :
מרכז הורות צומחת הינו מרכז למידה והתנסות להורים המציע סדנאות והרצאות בתחומים מגוונים במהלך השנה.
ההרצאות והסדנאות הינן פרי חשיבה ויוזמה משותפת של הצוותים החינוכיים-קהילתיים בישובים, מסגרות החינוך ותחומי החינוך, הקהילה והרווחה במועצה.
במרכז הורות צומחת ניתנת התייחסות לקשת רחבה של צרכים ואתגרים של ילדים ונוער ובני משפחותיהם, תוך שימת דגש על מניעת התנהגויות אנטי חברתיות והדרכת ההורים בנושאים שונים.
חשוב לנו לשמוע אתכם ההורים ולתת לכם את המענה שעונה על הצרכים. מוזמנים לפנות אלינו עם מחשבות, הערות והארות. אנחנו פה בשביל זה.
שימו לב לפרסומים עתידיים שיעלו באתר של המועצה, פייסבוק מועצה, דף שבועי וקבוצות הווטצאפ השונות.
האחריות הינה של המבקר בלבד, והמועצה אינה אחראית בכל צורה שהיא לטיב ו/או לתוכן האתר והאמור באתר הינו בגדר המלצה בלבד
עיצוב: Ronnie Baruch | תכנות: tq.soft