פניה למוקד מוקד נגישות

מחלקת החינוך -מידעון המועצה לסיכום הפעילות – אוגוסט 2021

בפתחה של שנת לימודים חדשה, לאחר פעילות קיץ גדושה לילדי ונוער מגילות יחד עם כל אתגרי התקופה, עת הקורונה עדיין איתנו, אנו רוצים לשתף אתכם בהכנות שנעשו ובתכנון פעילות מערכות החינוך לשנת הלימודים הקרובה.

את שנת הלימודים במגילות יפתחו 9 גני ילדים בהם ילמדו 167 ילדים, 9 כיתות לימוד בבית הספר היסודי "מגילות" בכיתות א'-ו' בחינוך הרגיל, ו - 3 כיתות חינוך מיוחד בהן ילמדו  268 תלמידים (שתי כיתות בשכבה בחט"צ עד ג', כיתה אחת בשכבה בשכבות ד-ו) 307 ילדים בסך הכל יחד עם ילדי גן החטיבה הצעירה בבית הספר, וכן 111 תלמידי מגילות בתיכון עין גדי.

ועידת החינוך הראשונה של השלטון המקומי - כשבוע לפני פתיחת שנת הלימודים, יצאנו, ראש המועצה, גזברית המועצה, מנהלת מחלקת החינוך וצוות המחלקה לוועידה ארצית שהתקיימה לראשונה, שכל כולה חינוך. בוועידה עסקנו בחזון ובמציאות במערכת החינוך בישראל, בלימודים בזמן קורונה, אוטונומיה ואמון – הגדרת מרחב חופש פעולה בחינוך, חינוך הוליסטי.  בהמשך צפוי המשך עיסוק בנושאים נוספים בתחום וכן קיום "חינוך 360" – שולחן עגול עם מומחים וראשי רשויות.

יום היערכות לתשפ"ב למערך החינוך של מגילות – במהלך החודש, התכנסנו ליום היערכות שתוכנן להתקיים פנים אל פנים, אך לאור הנסיבות עבר לזום. השתתפו: מנהלות חינוך, גננות, סייעות גנים, מנהלות מעון, מטפלות, מדריכי צהרונים, ומדריכי החינוך החברתי היישוביים. היום חיבר את כלל בעלי התפקידים למוסדות ותהליכי החינוך במרחב מגילות, מתוך התפיסה הרואה כל ילד וילדה ברצף חינוכי, מגיל לידה ועד 18 ולאורך שעות היום החל בחינוך הפורמלי בשעות הבוקר ובהמשך בחינוך הבלתי פורמלי בשעות אחה"צ והערב.

את היום פתח ראש המועצה. טלי מוסקל מנהלת מחלקת החינוך הציגה את תפיסת החינוך באזור תוך סיכום תשפ"א ותכנון תשפ"ב במערכת החינוך במגילות. מורן אברשימי רכזת הנוער, החוגים והבטחון הקהילתי, הציגה את תהליך ה"מענה המחודש לנוער" ואת הצפוי בתכנית החוגים. מנהלת השירות הפסיכולוגי נתנה דגשים מקצועיים לפתיחת השנה בפן הרגשי, מנהלת אגד התכנית הלאומית 360 מ.אדומים - מגילות, נתנה סקירה על תכנית "מעגן" – תכנית לאיתור התפתחותי במעונות ובגנים, מנהלת ביה"ס מגילות הציגה את שדרת הלימוד בבית הספר ותכניות מרכזיות שיופעלו בו, מנהלת מחלקת הרווחה והשירותים החברתיים דיברה על חובת דיווח במקרים של חשד לפגיעה או התעללות בקטינים.

כצידה לדרך לשנה"ל תשפ"ב, צוותי החינוך של מגילות מורים, סייעות חינוך מיוחד וכל משתתפי יום ההיערכות הנ"ל, קיבלו שי ממחלקת החינוך, את ספרו של פרופ' גד יאיר: "מחוויות מפתח לנקודת מפנה: על עוצמתה של השפעה חינוכית", כחיזוק לתפיסת הרצף החינוכי.

הסעות  - על פי חוק, אחת לכמה שנים אנו נדרשים לקיים מכרז להסעות תלמידים. מכרז ההסעות התקיים במהלך הקיץ ומסגרתו נבחר הקבלן "יגאל מלכה". "יגאל מלכה" מלווה אותנו שנים ארוכות ואנו שמחים על המשך שיתוף הפעולה וסמוכים ובטוחים שימשיך לתת שירות מסור ומקצועי לנסיעות בטוחות של כל תלמידינו.  

חדר מורים משודרג בבית ספר מגילות  -  במהלך הקיץ עבר חדר המורים של בית ספר מגילות שיפוץ יסודי ששינה את פניו. הצוות החינוכי של בית הספר זכה לחדר חדיש, נעים, ויפיפה לעבודה, לאוורור ולהתחדשות בהשקעה של המועצה ובסיוע משרד החינוך ומפעל הפיס.

מרחב הכלה בבית ספר מגילות –חדר ייעודי בבית הספר בו יונגשו מענים לימודיים, חברתיים ורגשיים בסביבה מכילה ומוגנת ככל הניתן, מוקם בימים אלו בבית הספר מגילות, בסיוע משרד החינוך. מרחב ההכלה נועד לאפשר לכל תלמיד להיות חלק מהסביבה בה הוא חי, לממש את יכולותיו ולהגיע להישגים לימודיים וחברתיים מתוך תחושת הצלחה, סיפוק אישי ומימוש עצמי.

שיפוצי קיץ – כבכל חופשת קיץ גם השנה ניצלנו את התקופה לצורך שידרוג ושיפור מבנה בית הספר לרווחת הילדים והצוות החינוכי.

למידה דיגיטלית – בימים אלה חל תהליך שדרוג תשתיות וציוד המיחשוב בבית הספר "מגילות", בהשקעה של המועצה ובהשתתפות משרד החינוך. במסגרת המהלך מתוכנן תגבור כמות המחשבים בבית הספר ושיפור המערכות, להגדלת שילוב ההוראה והלמידה המתוקשבות בתוך בית הספר.

כפר הסטודנטים "קדמה" באלמוג – הכפר באלמוג עמל בימים אלה על פתיחת השנה השישית (!) במגילות. כחלק מתהליכי מיפוי הצרכים והחיבור למרחב התקיימה במהלך החודש האחרון במועצה פגישה משותפת של מנהלת הכפר, מוריה כהן יחד עם מנהלי הקהילה ומזכירי היישובים במגילות. יחד עם ראש המועצה ומנהלת מח' חינוך התקיים שיח שעסק במענים שניתנו עד כה על ידי כפר הסטודנטים והצרכים והתכניות לקראת השנה הקרובה.

שיתוף פעולה עם מו"פ מדבר וים המלח– בהמשך לשיתוף הפעולה הייחודי שהחל בפעילות חוקרים בגני הילדים בשנה שחלפה, יורחב השנה הפרויקט בשיתוף חממת ערבה גם לבית הספר היסודי. המו"פ ילווה את בית הספר "מגילות" בפרויקט חינוכי סביבתי חדש בו יקחו חלק תלמידי בית הספר.

חיזוק המעטפת המקצועית לגיל הרך – בשנה הקרובה אנו מתכוונים להרחיב את המעטפת המקצועית שנותנת המועצה לצוותי הגיל הרך במערכות היישוביות. כחלק מזה, מתוכננת הרחבת ההשתלמויות המקצועיות לצוותי המעונות והגנים, דרך תכנית "מעגן" ועל ידי שותפים נוספים במשרד החינוך.

מודל למידה בצמד (co)  בבי"ס מגילות -  המודל, שהחל את דרכו בשנת הלימודים הקודמת ובו בכל כיתה בבית הספר היסודי "מגילות" מלמדים בצוותא מורה חילוני ומורה דתי, ממשיך גם לשנת הלימודים תשפ"ב. חרף לא מעט מורכבויות ומאמצים גדולים הצוות החינוכי במועצה ובבית הספר מחוייב להסכמות ופועל כל העת על מנת להמשיך, להטמיע ולהנות מיתרונותיו של המודל גם בשנה זו.

מענה מחודש לנוער - לפני כשבועיים הסתיים תהליך שיתוף הציבור למיפוי ומיקוד "מענה מחודש לנוער" במגילות, אותו הובילה מחלקת החינוך בשנה האחרונה. מטרת התהליך הארגוני-החינוכי היתה לדייק ולשפר את המענה האזורי הניתן לנוער, בשיתוף עם הקהילות, בני הנוער וגורמי החינוך בכל מרחב המועצה.

לראשונה מזה שנים, הציב התהליך את נושא הנוער על סדר היום הציבורי במגילות.

בתהליך בכללותו השתתפו כ- 400 משתתפים מכל מרחב המועצה. הוא כלל גיוס כל קהילות החינוך למהלך, הגדרה ראשונית למענים (מיפוי ראשוני) ביחד עם מנהלי הקהילות ומנהלות החינוך בתחילת חודש נובמבר, שיח יישובי ביחד עם בני הנוער והמבוגרים ("שולחנות עגולים"), ועדת היגוי מבוגרים וצוותי חינוך-נציגי כל היישובים (שלושה מפגשים), וועדת היגוי נוער- פורום ובו נציגי כל היישובים במסגרת פעילות הקיץ ("האקתון לילי") שתכללה את כל המידע מהיישובים והגישה למועצה את המלצותיה על אופי הפעילות לבני הנוער בשנים הבאות.

מתוך כלל הנושאים שעלו בשיח היישובי, התמקדו חברי ועדות ההיגוי בהמלצות בשלושה תחומים מרכזיים:

  1. פעילות אזורית - המועצה כגורם מאחד, אחראית על פעילויות הנוער האזוריות. פעילות נוער אזורית תתקיים לאורך כל השנה, תותאם למאפיינים של כלל יישובי המועצה, תותאם גילאית לפי שכבות ולפי אופי הפעילות. המועצה תדאג ליצירת קשר בין כל מערכות החינוך במועצה ותוביל איתם את הפעילות.

המלצות: לחזק את מדריכי הנוער ביישובים, להגדיל את כוח האדם של יחידת הנוער האזורית, הקמת מועצת נוער ועוד.

  1. תנועות הנוער - בני הנוער ביקשו לחזק את התנועות הקיימות. המבוגרים ביקשו לבחון מחדש את אופי פעילות הנוער.

המלצות: הקמת שולחן עגול בנושא תנועות הנוער אשר יבחן מחדש את אופי הפעילות וחשיבה על תנועות הנוער באזור לשנים הבאות תוך הקצאת משאבים ייעודיים.

  1. המענה היישובי- הגדרת פרופיל מדריך הנוער ביישובים, בניית תכנית עבודה שנתית במסגרתה מתקיימים בין השאר תהליך שנת מצווה, עבודת נוער והתנדבות נוער. בנוסף לכך, הוועדה המליצה שבכל יישוב יהיה מבנה נוער מותאם וראוי.

המלצות: ליווי למדריכים, חיזוק פורום מדריכי הנוער.

ההמלצות מעובדות בימים אלה במחלקת החינוך לכדי תכנית עבודה שנתית מקושרת תקציב, שתכלול משאבים למימושה, התכנית במלואה תפורסם במסגרת פרסום תקציב 2022. 

חוגים - לאחר שנת קורונה ללא חוגים, השנה החוגים ישובו לפעילות מיד לאחר החגים.
חוגים לילדי כיתות חט"צ- ו': יתקיימו בשעות הצהרים במבנה ביה"ס מגילות בקיבוץ קלי"ה.
השנה הוספנו מספר חוגים חדשים לחוגים הקבועים: חוג תיאטרון, חוג שחמט, חוג מבוכים ודרכונים, חוג בלשים בטבע.

חוגים לגיל הרך (גילאי 3-6): ג'ימבו ג'ודו גילאי ( 3-5),  קסם של תיאטרון (3-5), חוג בין ערבים (גילאי 4-6) עם הוריהם ועוד.

חוגי הנוער (כיתות ז'-יב') יהיו השנה בשיתוף המועצה האזורית תמר ובמקביל יתקיימו מספר חוגים במתחם בי"ס מגילות: חוג בלט, חוג הגנה עצמית, כדורסל, חוג ג'יו-ג'יטסו&nma , חוג כדורעף, חוג עין גדי (טיולים) ועוד.

ההרשמה והתשלום יתבצעו השנה באופן מקוון, דרך אתר המועצה, בתוכנת חוגים חדשה לנוחיותכם!

פרטים נוספים בקרוב....עקבו אחר הפירסומים!

 

קישורים חשובים:

האחריות הינה של המבקר בלבד, והמועצה אינה אחראית בכל צורה שהיא לטיב ו/או לתוכן האתר והאמור באתר הינו בגדר המלצה בלבד

עיצוב: Ronnie Baruch | תכנות: tq.soft